Google Search of Google Display Netwerk?

Binnen het uitgebreide spectrum van online adverteren biedt Google twee krachtige platformen aan: Google Search en het Google Display Network. Beide wegen openen de deur naar een wereld vol mogelijkheden, waarbij ze elk unieke voordelen bieden om je bedrijf op de kaart te zetten en een grotere doelgroep te bereiken.

Of je nu een lokale dienstverlener bent die directe conversies zoekt of een online retailer die zijn merk wil laten zien aan een breder publiek, het antwoord op het vergroten van je online succes kan wel eens liggen in de slimme inzet van deze Google-advertentietools. Je kan je online omzet verhogen door gebruik te maken van de veelzijdige mogelijkheden van Google Search en het Google Display Network.

Google Search: Het Zoekplatform

Google Search is als het ware de poortwachter van het internet. Wanneer mensen een zoekopdracht invoeren, presenteert Google de meest relevante resultaten. Als ondernemer kun je adverteren op Google Search om je producten of diensten te promoten op het moment dat potentiële klanten actief naar gerelateerde informatie zoeken.

Voordelen van Google Search:

 1. Hoge Intentie: Gebruikers die zoeken, hebben vaak al de intentie om iets aan te schaffen.
 2. Doelgericht Adverteren: Je advertenties worden getoond aan mensen die al geïnteresseerd zijn in gerelateerde onderwerpen.
 3. Meetbare Resultaten: Je kunt nauwkeurig meten hoeveel mensen doorklikken naar je website of overgaan tot aankoop.

Nadelen van Google Search:

 1. Concurrentie: Omdat veel bedrijven op Google Search adverteren, kan de concurrentie hevig zijn.
 2. Beperkte Zichtbaarheid: Je bereikt alleen mensen die actief zoeken naar relevante termen.

Google Display Network: De Visuele Aanpak

Aan de andere kant hebben we het Google Display Network, een platform dat adverteerders in staat stelt om visuele advertenties te tonen op een netwerk van websites. Dit biedt de mogelijkheid om je merk te tonen aan een breder publiek, zelfs als ze niet actief op zoek zijn naar specifieke producten of diensten.

Voordelen van Google Display Network:

 1. Brede Zichtbaarheid: Je bereikt een groot publiek, zelfs als ze niet specifiek op zoek zijn naar jouw product.
 2. Visuele Aantrekkingskracht: Visuele advertenties kunnen krachtiger zijn om aandacht te trekken.
 3. Remarketing Opties: Je kunt mensen opnieuw targeten die eerder je website hebben bezocht.

Nadelen van Google Display Network:

 1. Lagere Intentie: Gebruikers die je advertenties zien, zijn mogelijk niet direct op zoek naar je producten of diensten.
 2. Advertentieblindheid: Mensen negeren vaak visuele advertenties, vooral als ze als storend worden ervaren.

Combineren voor Optimaal Resultaat

De vraag die vaak opkomt: kun je Google Search en Google Display Network combineren in één campagne? Het antwoord is ja, en het kan zeer effectief zijn. Door beide platforms te benutten, kun je zowel mensen met hoge intentie bereiken als een breder publiek aanspreken.

Door beide platforms te combineren, ontstaat er een synergie. Mensen die eerst je visuele advertenties hebben gezien op het Display Network, herkennen mogelijk je merk wanneer ze actief gaan zoeken op Google Search. Dit vergroot de kans op conversies, omdat ze al bekend zijn met je aanbod.

Voorbeeldcampagnes: Gedetailleerde Uitwerking

E-commerce: Schoenenwinkel

 • Google Search: De schoenenwinkel, gespecialiseerd in hardloopschoenen, richt zijn Google Search-campagne op specifieke zoektermen zoals “hardloopschoenen kopen”. Hiermee bereiken ze actieve gebruikers die op zoek zijn naar kwalitatieve hardloopschoenen. De advertenties benadrukken unieke verkooppunten, zoals comfort, duurzaamheid en de nieuwste modellen.
 • Google Display Network: Om een breder publiek aan te spreken, maakt de schoenenwinkel gebruik van het Google Display Network. Visuele advertenties van diverse schoenen verschijnen op lifestyleblogs die populair zijn bij sport- en fitnessliefhebbers. Deze visuele benadering stelt potentiële klanten in staat om het brede assortiment te zien en trekt de aandacht van mensen die mogelijk nog niet actief op zoek waren naar hardloopschoenen.

Lokale Dienstverlener: Loodgieter

 • Google Search: De lokale loodgieter zet in op Google Search met termen als “loodgieter spoedservice”. Dit zorgt ervoor dat hun advertenties verschijnen wanneer mensen dringend een loodgieter nodig hebben. De advertenties benadrukken de snelle respons, 24/7 beschikbaarheid en de expertise van de loodgieter.
 • Google Display Network: Om vertrouwen op te bouwen en de lokale aanwezigheid te benadrukken, verschijnen visuele advertenties met foto’s van de loodgieter in actie op nieuwswebsites die gericht zijn op de lokale gemeenschap. Deze advertenties dienen niet alleen als herinnering aan de diensten, maar ook als versterking van de betrouwbaarheid van de lokale dienstverlener.

Online Cursus: Fotografielessen

 • Google Search: De online aanbieder van fotografielessen richt zich op zoektermen zoals “online fotografiecursus”. De advertenties benadrukken de flexibiliteit van online leren, het curriculum en eventuele aanbiedingen. Ze richten zich op mensen die actief op zoek zijn naar manieren om hun fotografievaardigheden te verbeteren.
 • Google Display Network: Om aspirant-fotografen aan te trekken die mogelijk nog niet actief naar cursussen zoeken, worden visuele advertenties weergegeven op hobbywebsites met inspirerende fotografie. Deze visuele content dient als een creatieve aansporing voor mensen om hun fotografische vaardigheden te ontwikkelen.

Reisbureau: Zomervakanties

 • Google Search: Het reisbureau adverteert op zoektermen zoals “last-minute zomervakantie” om directe boekingen aan te moedigen. De advertenties benadrukken specifieke aanbiedingen, populaire bestemmingen en flexibele reisdata.
 • Google Display Network: Visuele advertenties met adembenemende afbeeldingen van vakantiebestemmingen verschijnen op reiswebsites. Deze advertenties inspireren potentiële reizigers en wekken interesse voor specifieke bestemmingen, waardoor het reisbureau niet alleen directe boekingen stimuleert maar ook potentiële klanten aantrekt die nog in de oriëntatiefase zitten.

Door creatief te zijn met je campagne-opzet kun je het beste uit beide werelden halen en verschillende soorten potentiële klanten aantrekken. Analyseer regelmatig je resultaten en pas je strategie aan voor het optimaliseren van je online omzet. Het combineren van Google Search en Google Display Network kan een krachtige stap zijn om jouw bedrijf online te laten floreren.

Vergelijkbare berichten