Tekstschrijver voor boxspring bedden

Boxspring kopen: prijsverschillen

Tekstschrijver voor boxspring beddenEen boxspring kopen kan in alle prijsklassen. Als u de verkoopsprijzen van boxspring bedden gaat vergelijken merkt u al snel dat deze heel sterk uiteen lopen. De goedkoopste modellen gaan van de hand voor een paar  honderd euro. Voor de absolute topmodellen bent u gemakkelijk  10.000 euro kwijt. Met dat geld kan U niet alleen een boxspring kopen, maar ook een auto kopen of een luxe cruise maken. Het zal u misschien verbazen dat de prijzen zo sterk van elkaar kunnen verschillen. We geven op deze pagina een overzicht van de redenen van deze prijsverschillen.

Bekleding

Eerst en vooral is er de boxspring zelf. De verschillen beginnen al bij de houten constructie waaruit de boxspring is gemaakt. Een boxspring kopen begint dus bij het inspecteren van de basisconstructie. Welke houtsoort werd gebruikt en hoe stevig is de assemblage? Het houten frame wordt uiteraard ook bekleed. Hier komen er al grote prijsverschillen naar voren. Er zijn immers zeer uiteenlopende kwaliteiten van stof mogelijk. Duurdere modellen worden bekleed met kunstleer en zelfs met echt leer. Het is duidelijk dat dit ook een grote impact heeft op de prijs.

Levensduur van de veren

De veren die worden verwerkt in de boxspring lopen ook sterk uiteen inzake kwaliteit en aantal. Goedkopere modellen bevatten minder veren die ook van mindere kwaliteit zijn. Vaak veren deze in het begin even goed maar u merkt na korte tijd al een vermindering van de veerkracht. Een boxspring kopen doet U voor vele jaren. De veerkracht van de dragende constructie is dus zeer belangrijk. Hetzelfde kan gezegd worden van de matras. Vaak is dit een pocketveren matras. Hoeveel veren bevat de matras? Hoe hoog zijn de veren en uit welk materiaal zijn ze gemaakt? Dit maakt een groot verschil in prijs.

Keuzemogelijkheden

Een boxspring kopen van duurdere merken betekent dat U de mogelijkheid hebt allerlei zaken te personaliseren:

  • verschillende kleuren stoffen of (kunst)leer
  • grootte en dikte van van het hoofd- en voeteneinde
  • verschillende formaten van bedden in breedte en lengte
  • verschillende diktes van matrassen

Hoe meer keuze er wordt geboden hoe duurder het systeem. Immers, als de fabrikant veel keuzemogelijkheden aanbiedt kan hij minder standaardiseren op het vlak van materialen, productiemethodes en stock. Dit maakt het eindproduct ook duurder. Een fabrikant die weinig keuzemogelijkheden aanbiedt kan zijn productie en stockbeheer sterk vereenvoudigen. Dit heeft een gevoelige invloed op de verkoopsprijs.

Sterke merken

Net zoals bij vele andere producten kunnen gekende merken een hogere winstmarge hanteren. Een gekend merk geeft zekerheid en garandeert de kwaliteit. En daarom zijn consumenten die een boxspring kopen vaak bereid om er meer voor te betalen. Een minder gekend merk zal daarom vaak goedkoper zijn zonder dat u daarom noodzakelijk inboet op kwaliteit. Goed vergelijken is in elk geval de boodschap. En de ultieme proef is uiteraard het zelf uitproberen van het boxspringbed.