Freelance copywriterAls freelance copywriter draag ik heel wat verschillende petjes. SEO copywriter voor pagina’s die geoptimaliseerd moeten zijn voor de zoekmachines. Content creator voor blogs en websites. Campagneteksten voor Google Ads. Tekstschrijver voor klassieke media in synergie met de online communicatie. You name it, I write it.

Ik noem mezelf een freelance copywriter. Gewoon voor de duidelijkheid, want eigenlijk doe ik veel meer.

Op de keper beschouwd zou ik mijn activiteiten als tekstschrijver moeten onderverdelen: content writer, copywriter en SEO copywriter . Om even de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten:

  • Een content creator zal een website vullen met interessant leesvoer. Informatieve inhoud over een bepaald onderwerp. Dit is wat we terugvinden op blogs.
  • Een copywriter in strikte zin richt zich op kortere teksten, baselines en teksten die aanzetten tot actie (‘call to action’ of CTA).
  • Een SEO copywriter zorgt voor inhoud die ook gemakkelijk kan geïndexeerd worden door de zoekmachines zoals Google

Eigenlijk ben ik het allemaal. Het blijft altijd spelen met taal. Voor de eenvoud gebruik ik de  term ‘copywriter’ voor elke van deze deelaspecten. En omdat je mij als freelancer kan inhuren omschrijf ik mezelf als freelance copywriter.

Freelance copywriter: een waaier aan opdrachten

Dit is een overzicht van de meest gevraagde opdrachten als freelance copywriter.

  • Content voor websites en blogs, vaak via een abonnementsformule
  • SEO teksten, rekening houdend met alle regels van de kunst
  • Korte teksten voor homepage, over ons pagina, call to action conversiepagina’s
  • SEA campagneteksten, kort en aangepast aan het medium (Google Ads)
  • Tekstschrijver voor persberichten, brochures en flyer
  • Teksten voor email campagnes
  • Herschrijven en optimaliseren teksten voor een bestaande website

Content voor websites, blogs, via abonnement

Websites en blogs hebben boeiende en informatieve inhoud nodig. Internauten gaan online op zoek naar antwoorden op de vragen waar ze vandaag mee zitten: waar kan je zonder afspraak naar de kapper, hoe herstel ik zelf mijn gootsteen, welke auto verbruikt het minst, welke zepen zijn milieuvriendelijk, ‘wat is de zin van het leven?’. Het internet geeft op alles antwoord. Als copywriter schrijf ik één of meerdere artikelen over onderwerpen naar keuze.

Heb je regelmatig nieuwe content nodig? Dan werken  we best samen via een abonnementsformule. Elke maand zorg ik dan voor 2 of 4 blogposts. Ik neem daarbij ruim de tijd om me in te werken in de materie. Je krijgt vers geschreven teksten zodat er geen gevaar bestaan voor duplicate content (daar houdt Google namelijk niet van).

SEO-teksten

Teksten op je website of blog schrijf ik voor de menselijke bezoeker. Voor je online marketing is het vanzelfsprekend dat ze ook goed scoren in Google. Ik heb een zeer ruime ervaring met SEO en zorg ervoor dat de tekst goed wordt opgepikt en geïndexeerd door de zoekmachines. Titels met de juiste header tags, keywords optimaal verspreid over de tekst,..

Korte, duidelijke boodschappen met een Call To Action

Sommige pagina’s zoals je homepage en conversiepagina’s vragen korte teksten die snel de juiste boodschap overbrengen. De impact van een paar juist gemikte woorden en een krachtige slogan zijn hier sterker dan een ellenlang uitgeschreven verkooppraatje.

SEA campagneteksten

Advertenties in het Google Ads netwerk moeten voldoen aan de Google richtlijnen. Er is duidelijk aangegeven hoe lang de korte en lange titels (‘koppen’ zoals Google ze noemt) mogen zijn. De inhoud van de tekst is beperkt en bepaalde woorden en superlatieven worden niet toegestaan. Binnen dit kader zorg ik als freelance copywriter voor vlotte teksten die opvallen en voor conversie zorgen. Uiteraard kan ik ook de dynamische search advertenties voor je instellen.

Teksten voor email campagnes

Email campagnes blijven een populair medium. Toch krijg je ook hier maar een seconde de tijd om te scoren. Een aantrekkelijke titel  zorgt er voor dat de lezer niet meteen zijn delete knop indrukt. Een wervende tekst brengt hem verder in de verleiding om naar je website door te klikken. Korte, krachtige boodschappen zijn daarvoor het beste wapen.


Je merkt het. Mijn takenpakket is zeer uitgebreid en boeiend. Je vindt op mijn website een aantal voorbeelden van copywriting. Staar je hier niet op blind. Graag kijk ik samen met jou in een persoonlijk gesprek via de telefoon of videocall wat we voor elkaar kunnen betekenen. Laat me weten welk  soort teksten je nodig hebt over welke onderwerpen. Ik bespreek vrijblijvend de mogelijkheden en maak een passende en competitieve offerte.


freelance copywriter