Wat doet een SEO copywriter?

121504423_m

'Wat doet een SEO copywriter eigenlijk?' Een veelgestelde vraag. Je hebt een seo copywriter gezocht en gevonden maar je wilt natuurlijk ook wel weten wat die voor jou kan betekenen. Omdat dit in de praktijk voor heel wat mensen niet altijd duidelijk is heb ik onderstaand artikel geschreven. Dat geeft je alvast meer inzicht in de wondere wereld van SEO copywriting.

Een SEO proces bestaat uit een aantal stappen. Je kan mij contacteren voor advies en uitvoering van het volledige proces. Je kan me ook inschakelen als freelance SEO copywriter in een groter project waarbij ik dan enkel de teksten aanlever.

SEO Copywriting in detail

Haalt je website onvoldoende resultaat in de zoekresultaten van Google? Je website heeft dan nood aan zoekmachine optimalisatie of SEO. Een goede seo-copywriter kan je helpen met teksten die je menselijke bezoekers én de zoekmachines verleiden.

SEO-copywriter

Als ervaren SEO-copywriter kan ik je alvast het volgende meegeven:

Website optimalisatie of SEO is digitaal bergbeklimmen. Het is een trage én gestadige klim naar de top van de zoekresultaten. Het zicht bovenaan is trouwens weergaloos.

Waarom een SEO-copywriter?

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar de juiste woorden trekken je prospecten over de streep.

Een tekst op een webpagina is niet te vergelijken met een artikel in een krant, brochure of tijdschrift. Op het internet lezen we oppervlakkig. We scannen de woorden en zinnen en klikken snel door naar de volgende pagina of website.

Een webtekst moet voldoen aan de eisen van het internet. Een goede tekst komt snel ter zake, verduidelijkt waar nodig en verdrinkt niet in overbodige details.

Als SEO copywriter maak ik je teksten aantrekkelijk voor je twee voornaamste doelgroepen: bezoekers en zoekmachines. Je wordt online gevonden en gehoord.

  • Heb je zelf teksten waarover je nog niet helemaal tevreden bent? Als SEO copywriter geef ik je teksten een extra dimensie.
  • Heb je helemaal geen SEO teksten? In een telefonisch gesprek overlopen we samen de te bespreken onderwerpen en zoeken de juiste invalshoek om de bezoekers te benaderen.

Alles gebeurt met respect voor je deadlines!

Wil je exact weten wat ik voor jou kan betekenen? Gebruik de contactpagina voor meer info en een vrijblijvende prijsofferte.

SEO is geen kunst !

SEO is geen kunst. Het is een ambacht dat je al doende leert. Er bestaan geen echte diploma's voor. De échte leermeesters zijn schaars. Sinds 2006 verdiep ik mij in de wondere wereld van de zoekmachines. Met bewezen resultaten en verschillende top drie plaatsen voor populaire zoektermen.

Seo is net als een geslaagde relatie of een succesvol dieet: er zijn geen universele toverformules of geheime achterliggende krachten. Een echte SEO-copywriter weet dat zoekmachine optimalisatie een kwestie is van focus, hard werken en bijsturen waar nodig.

SEO vraagt geduld. Een search engine programma is geen raket die je de ruimte inschiet. Het is een trage én gestadige klim naar de top van de zoekresultaten.

Als je een heuvel opsnelt is er kans dat je niet tijdig stopt en je er aan de andere kant afglijdt. Je bent vaak sneller beneden dan je boven was. SEO kan je niet vergelijken met een heuvel oplopen. Website optimalisatie is digitaal bergbeklimmen. Het zicht bovenaan is trouwens weergaloos.

SEO is gemaakt voor mensen. Google is voor velen een koele robot die je webpagina’s dissecteert met chirurgische precisie en waarvoor je dus teksten schrijft volgens een mathematisch model. Niets is echter minder waar.

Google is geprogrammeerd door en voor mensen van vlees en bloed. Het programma houdt rekening met de menselijke factor – met zijn gaven en gebreken. Een goede tekst is een tekst voor mensen – want Google houdt van ons!

Als je met mij in zee gaat mag je er zeker van zijn. Je hebt een seo copywriter gezocht en gevonden die met alle aspecten van zoekmachine optimalisatie rekening houdt.

Een goede SEO-copywriter kan het verschil maken!

Bij de beste voetbalploeg staat er maar één speler in het doel. In de meest spannende olympische discipline met een dozijn getalenteerde atleten is er maar één gouden medaille. En net zozeer is er voor elk zoekwoord maar één eerste plaats bij Google. Garanderen dat je daarop terecht komt kan niemand. Geen enkele seo-copywriter is in het bezit van de steen der wijzen.

Website optimalisatie is veel meer dan enkel de eerste plaats bij Google. Een professionele copywriter weet dat SEO een totaalpakket is. Hij zorgt ervoor dat je door middel van een goede websitestructuur en de juiste teksten scoort op een ruim gamma uiteenlopende zoekwoorden. En dat leidt tot interessante bezoekers waarmee je aan de slag kan gaan. Je product voorstellen, een inschrijving op je nieuwsletter versieren of de klant verleiden om tot aankoop over te gaan.

Werk nu aan goede internet strategie vooraleer ook bij je concullega’s het besef gaat groeien dat seo één van de allerbeste en meest efficiënte wegen is om je omzet te verhogen. Je kan nu een mooie voorsprong opbouwen. Doe er je voordeel bij. Met een doorgedreven SEO-plan haal je op middellange termijn ongetwijfeld betere resultaten.

Hoe ga ik als seo-copywriter te werk?

SEO planmatige aanpak

Ik schrijf content op maat is van jouw klanten. Daarvoor is een voorafgaand onderzoek nodig om te weten welke termen jouw prospecten en klanten gebruiken als ze op online op zoek gaan jouw product of dienst.

Je hebt je seo copywriter gezocht en gevonden? Dan begint het harde werk pas. Geslaagde SEO-teksten zijn veel meer dan gewoon een paar alinea's proza. Om een goed resultaat te bekomen zijn volgende fases noodzakelijk :

  • Analyse - Welke zoekwoorden zijn relevant voor je doelpubliek. Met welke zoekwoorden en termen kunnen we relatief snel resultaat halen?
  • Opmaak Structuur & Planning - Hoe gaan we de zoekwoorden en termen verdelen over de verschillende pagina’s? Welke pagina’s zijn dominant en welke fungeren als steunpagina’s? Welke specifieke landingspagina’s zijn er nodig?
  • SEO-Copywriting - De teksten worden geschreven volgens in functie van de resultaten van de vorige stappen.
  • Evaluatie en Correctie - Sommige pagina’s en sleutelwoorden scoren beter scoren dan verwacht, andere hebben het misschien moeilijker. We draaien dit in ons voordeel door de structuur aan te passen.

SEO Diensten

Een SEO proces bestaat uit een aantal stappen. Je kan mij contacteren voor advies en uitvoering van het volledige proces. Je kan me ook inschakelen als freelance SEO copywriter voor je project waarbij ik jouw de teksten aanlever.

  • Doe jij of je SEO-bureau de zoekmachine optimalisatie zelf? Als copywriter zorg ik dan voor vlot leesbare teksten voor je website, webshop of blog. Ik houd rekening met je doelpubliek, je SEO keywords en geef de teksten een duidelijke 'call to action' mee.
  • Ik kan het volledige SEO proces uitwerken voor een nieuwe website, van een eerste keyword analyse tot het schrijven en verwerken van de teksten.
  • Heb je al een website waar er nog ruimte is voor een verdere SEO optimalisatie? Het is interessant om extra zoekmachine geoptimaliseerde pagina's toe te voegen aan een bestaande website. Je krijgt gegarandeerd betere resultaten bij Google