Meer slaapcomfort is vaak beter slapen

Freelance copywriting slaapcomfortGoed slapen is van levensbelang. U hoeft geen dokter te zijn om met deze uitspraak akkoord te gaan. Toch zijn er honderdduizenden Belgen die elke nacht slecht slapen. Er zijn daarvoor natuurlijk heel wat uiteenlopende redenen aan te halen. Onderzoek toont aan dat veel mensen een slechte slaaphygiëne hebben. En dit beseffen ze niet altijd zelf. Te laat en te veel eten, televisie of iPad in de slaapkamer, te zware geestelijke inspanningen,..  Het zijn maar enkele voorbeelden van activiteiten die u maar beter kan laten net voor het slapengaan. Een goed bed met meer slaapcomfort kan hier wel degelijk een groot verschil uitmaken.

Goede ondersteuning

Wanneer uw lichaam perfect wordt ondersteund heeft dit zeer positieve effecten op de bloedsomloop en op de werking van de organen. Zakt u in uw bed te veel door of ligt u juist te hard? Dan kan u er van op aan dat uw ruggengraat zich tijdens het slapen niet in de juiste positie bevindt. Uw bloedsomloop wordt gedeeltelijk afgesnoerd en uw organen krijgen te veel druk.

Het hoeft geen betoog dat dit mindere slaapcomfort nefast is voor de kwaliteit van uw slaap. Ook al slaapt u voldoende uren. U merkt dat u niet fris en uitgerust opstaat end dat U rug-, schouder of nekpijn heeft. Een boxspring bed kan dan zeker een oplossing zijn.

Alleen maar voordelen!

Goed slapen is van groot belang voor zowel ons geestelijk als fysiek welzijn. Wie goed uitgeslapen aan zijn dag begint voelt zich energieker en staat positiever in het leven. Een slechte slaapkwaliteit leidt snel tot nervositeit en prikkelbaarheid.

Goed slapen is een van de beste medicijnen voor de gezondheid van de geest. Ook het lichaam vaart wel bij een goede slaap. Een slechte houding door onvoldoende slaapcomfort leidt er immers toe dat u opstaat met allerlei lichamelijke pijnen. Rugpijn, schouder- en nekpijn zijn de meest courante.

Omdat een boxspring bestaat uit een combinatie van twee dragende elementen, de boxspring zelf en de bovenliggende matras, is er een optimale ondersteuning van het lichaam. Het slaapcomfort is dus maximaal. Dit zorgt ervoor dat u met het zelfde aantal uren slaap meer uitgerust opstaat. Lichaam en de geest kunnen beter recupereren.