Freelance copywriting voor muzieksector

Freelance copywriting muzieksectorVertellen we je een geheim als we zeggen dat heel veel DJ’s hun nummers niet helemaal zelf maken ? Ook grote namen werken met zogenaamde ghostwriters. Misschien heb je een leuk ideetje voor een tekst, heb je een toffe klank of stukje melodie? Je sleutelt al aan een tijdje aan een nummer maar je kan nog wat creatieve inbreng gebruiken? Zet je creatieve invallen om in een échte song.

Vijf goede redenen voor een eigen DJ productie

Je vraagt je misschien af waarom dj’s absoluut eigen nummers willen. Je kan als dj toch ook gewoon nummers van anderen draaien ? Uiteraard, maar toch: we hebben voor jou 5 goede redenen waarom het interessant is om als DJ eigen producties of serieuze remixen op je naam te hebben.

  • Mogelijkheid tot promo op radio en clubs. Je collega-DJ’s maken eigenlijk promo voor jou telkens ze je plaat draaien.
  • Hoe meer je naam gekend is, hoe hoger je komt op de affiches van clubs en festivals en hoe beter je set wordt betaald. Een eigen nummer is dus vaak een investering die zichzelf makkelijk terugverdiend.
  • Een DJ met eigen nummers krijgt veel meer waardering van collega’s, clubbers en het grote publiek. Je bent voor de mensen plots meer dan een ‘plaatjesdraaier’. Je bent een echte beatmaker.
  • DJ en producer zijn allebei professionele bezigheden. De Dj legt zich toe op zijn optredens en promoties, vaak tot een stuk in de nacht. Als je dit nog combineert met een (deeltijdse) job blijft er vaak nog weinig tijd over om creatief aan de slag te gaan.
  • A second opinion: als je als DJ een track binnenkrijgt dan beluister je die met een fris gehoor. Als producer heb je de track al honderden keren gehoord tijdens de productie.