Freelance copywriting dierenasielDe uitbating van een asiel voor honden en andere dieren is in de meeste gevallen in handen van een VZW (vereniging zonder winstbejag). Dit betekent dan ook dat er wordt gewerkt met vrijwilligers die instaan voor de verzorging van de dieren en de ontvangst van geïnteresseerde bezoekers. Het is daarom van belang om zeker de openingsuren van het dierenasiel Zwevegem te respecteren.

Belang van het dierenasiel

Dierenasielen zijn belangrijk voor het dierenwelzijn. Er zijn immers heel wat redenen te bedenken waardoor een hond of ander dier in een asiel terechtkomt.

  • Eerst en vooral zijn er veranderingen in de gezinssituatie waardoor honden of katten naar een asiel worden gebracht. Denken we dan bijvoorbeeld aan (v)echtscheidingen, verhuis van een huis naar een appartement of verzorgingstehuis, verhuis naar het buitenland,..
  • Daarnaast komt het voor dat gezinsleden allergisch reageren op hun recent aangeschafte huisdier. Er zit dan helaas dikwijls niet anders op dan, met pijn in het hart, afscheid te nemen van het huisdier in kwestie. Deze dieren worden dan in veel gevallen naar een opvangcentrum zoals het dierenasiel Zwevegem gebracht.
  • Bij het overlijden van het baasje hebben familieleden niet altijd de mogelijkheid om de hond of kat goed op te vangen. Ook in dit geval komen veel dieren uiteindelijk in het asiel terecht.

Kortom, honden en katten komen in het dierenasiel terecht door allerlei praktische omstandigheden. Het gaat dan om keurige, welopgevoede dieren die niet voor problemen zorgen. Deze honden of katten kunnen na een aanpassingsperiode opnieuw perfect functioneren binnen een nieuw gezin. Het is belangrijk om dit op te merken. Te veel mensen zijn immers nog altijd van mening dat huisdieren is een asiel verwaarloosd zijn, onhandelbaar zijn of gewoonweg mentale problemen hebben. Dit is dus helemaal niet het geval. Een dierenasiel staat voor tijdelijke opvang van dieren die op dat moment geen thuis hebben?

Dierenasiel bezoeken

Wie op zoek is om een nieuwe viervoeter in huis te nemen kan dus best ook eens langsgaan bij een hondenasiel.  Loop eens vrijblijvend binnen en kijk of er een hond is waarmee je meteen een klik hebt.

De vrijwilligers in het asiel die het dier verzorgen kunnen je meteen al wat meer vertellen over het karakter van de hond. Op die manier kan je samen met de verzorgers al een eerste inschatting maken of de hond al dan niet bij je past. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het karakter van de hond. Ook praktische elementen worden in overweging genomen: heeft de hond veel leefruimte nodig, heb je al andere huisdieren, leeftijd van de kinderen in het gezin,..

Bij heel wat asielen is het op bepaalde tijdstippen mogelijk om met de honden een wandeling te doen. Ook dat is een goede methode om een hond beter te leren kennen. Je ziet meteen hoe de viervoeter reageert op andere honden, op kinderen, op drukte,…

Dit informatieve artikel heb ik geschreven onder het statuut van freelance tekstschrijver ben je ook op zoek naar iemand die jou kan helpen om de content van je website te verbeteren? Ik help je graag verder contacteer mij en ik laat je zo snel mogelijk weten wat ik voor jou kan betekenen.