Copywriting over boxspring bedden

Wat zijn boxspring bedden?

freelance copywriting boxspring beddenOp zoek naar manieren om beter te slapen? Test dan zeker eens een boxspring bed.  Waarschijnlijk zit je nog met heel wat vragen. Waartoe onderscheid een boxspring zich van een ander bed? Is het beter slapen in boxspring bedden? En wat zijn de voordelen en eventuele nadelen? U komt er meer over te weten op deze pagina.

Een gewoon klassiek bed bestaat eenvoudigweg uit twee delen. Een matras, die kan gemaakt zijn van verschillende materialen, met daaronder een lattenbodem of een net. Beide elementen samen moeten zorgen voor een ideale steun van het lichaam en bijgevolg een goede en verkwikkende nachtrust.

Boxspring bedden of ‘beddenbak met veren’

Net zoals gewone bedden bestaan boxspring bedden uit minimum twee elementen. Er is eerst en vooral de beddenbak. Dit is wat we in strikte zin de boxspring noemen. Deze boxspring bestaat uit een houten constructie waarin een aantal springveren zijn verwerkt. Deze springveren worden meestal individueel verpakt in een stoffen zakje. Dit is wat we aanduiden met de Engelse term “pocketveren”. In tegenstelling tot de veren die we aantreffen in een matras zijn deze veren harder en stugger. Het is immers niet de bedoeling om rechtstreeks op deze boxspring met veren te slapen.

De matras bovenop de boxspring

Bovenop de individuele boxspring bedden komt er nog een matras voor één of twee personen. Meestal kiezen consumenten ervoor om ook twee aparte matrassen te nemen. Zo kan elke persoon de matras kiezen doe het best de vormen van zijn of haar lichaam aanneemt. De matras kan vervaardigd zijn uit heel wat verschillende materialen. Net zoals dit het geval is bij een gewone klassieke matras.

We merken hier alvast op dat voor boxspring bedden vaak een specifieke matras wordt gebruikt die daartoe is ontworpen. Deze matras kan op zijn beurt ook pocketveren bevatten. De veren zijn dan wel meer soepel dan degene van de onderliggende boxspring.Het is net de combinatie van een dragende constructie met harde veren en bovenmatras met zachtere veren die zorgen voor een maximum aan comfort.

Er zijn echter ook een aantal andere mogelijkheden qua matras. Zo is het ook perfect mogelijk om de boxspring te gaan combineren met een latex, schuim- of  traagschuim matras. Traagschuim matrassen bijvoorbeeld passen zich ook uitstekend aan aan de vormen van het lichaam.

Of u dus kiest voor een matras met pocketveren of een hoogwaardige traagschuim matras is een kwestie van eigen voorkeur. Traagschuim matrassen bijvoorbeeld zijn een uitstekende keuze wanneer u slaapt bij kamertemperatuur. Slaapt u in de winter met het raam open dan kan een traagschuim matras door de koudere temperatuur harder aanvoelen. Zeker wanneer u zich regelmatig omdraait in bed. Een gewone schuimmatras of een pocketverenmatras heeft hier geen last van. Voor boxspring bedden is dit dan ook een meer gebruikt alternatief.

Extra bovenmatras of topper

Boven op de boxspring bedden en matras wordt er soms ook nog een tweede matras gelegd. Dit is de zogenaamde topper. Deze topper is een vrij dunne matras die nog wordt toegevoegd om het comfort te maximaliseren. Of u al dan niet een topper gebruikt is ook hier een kwestie van persoonlijke voorkeur.