Copywriting over geldzaken en monetair beleid

Hieronder een korte tekst over de rente en monetair beleid. Een tekst waarbij ik als tekstschrijver op simpele wijze verduidelijk hoe de Nationale Bank kan helpen om de economie te sturen.


freelance copywriter geldzakenDe rente is een belangrijk instrument waarmee de Nationale Bank onze economie kan sturen. Geld er in het algemeen dat de rentes omhoog zijn dan  zullen bedrijven en particulieren minder geneigd zijn om te gaan lenen. Dit betekent dat particulieren minder gaan consumeren en vooral, dat de bedrijven minder gaan investeren. Immers, als er een hoge rente betaald moet worden op een investering ligt het rendement wat gehaald wordt door de bedrijven lager.

Omgekeerd geldt ook dat wanneer de rente laag is dit een stimulans is voor de economie. Consumenten die goedkoop geld kunnen lenen zullen sneller een lening aangaan, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een woning. Een rentevoet voor een hypothecaire lening die lager ligt betekent dus dat mensen meer geneigd zullen zijn om een huis aan te kopen of te laten bouwen. Dat is goed voor de economie. Voor bedrijven geldt dat evenzeer. Een bedrijf wat van plan is om een investering uit te voeren zal dit gemakkelijker kunnen doen wanneer ze daarvoor over goedkoper geld kunnen beschikken. Ook wanneer het rendement op hun investering wat lager ligt zullen ze, door de lage rente, toch nog een mooi rendement op de op hun investering kunnen behalen.

Heb je een website of blog over geldzaken? Heb je daarvoor een copywriter op freelance basis nodig? Neen dan contact met me op. We bespreken samen hoe we van jouw project een succes kunnen maken.

Omdat we de laatste jaren in economisch moeilijker tijden zetten hebben de verschillende nationale banken en ook de Europese centrale bank geleidelijk aan de rentes verlaagd. Dit om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om te kunnen investeren, en om het voor de consument aantrekkelijk te maken om over te gaan tot de aankoop van bijvoorbeeld een woning of een auto. Een woning en een auto zijn immers twee zaken die vaak met een lening worden aangekocht.


Wil je graag nog andere voorbeelden zien van copywriting rond financiële onderwerpen?