Copywriting over geld lenen

Copywriting geld lenenGeld lenen gebeurt in de meeste gevallen via een bank. Dit is veruit de meest gebruikte methode om een lening af te sluiten. Wettelijk is het ook perfect mogelijk dat twee personen onderling geld lenen zonder dat er een bank aan te pas komt.

Het is daarbij belangrijk dat er duidelijk wordt aangegeven wat de voorwaarden van de lening zijn. Een geschreven bewijs dat alle kenmerken verbonden aan de lening weergeeft is onontbeerlijk.


Heel wat discussies kunnen vermeden worden door alle voorwaarden van de lening duidelijke op papier te zetten.

  • Over welk geleend bedrag gaat het?
  • Wat zijn de terugbetalingsmodaliteiten?
  • Hoeveel bedraagt de intrestvoet?
  • Wat is de looptijd van de lening?
  • Wordt de lening in één keer terugbetaald of met tussentijdse terugbetalingen?
  • Moet er wekelijks, maandelijks, jaarlijks worden terugbetaald?
  • Wat met achterstallige terugbetalingen?

Allemaal zaken die belangrijk zijn wanneer je kiest om zonder bank een lening aan te gaan of te verstrekken. Er kan tijdens de duur van de overeenkomst immers altijd een kink in de kabel komen waardoor de relatie tussen de geldschieter en de persoon die leent op een laag pitje komt te staan. Het is dan goed om te kunnen teruggrijpen naar een duidelijke geschreven overeenkomst.

Het is in dit kader ook belangrijk om op te merken dat het gebrek aan een geschreven bewijs twijfel kan doen opwerken over het feit of het al dan niet over een lening gaat. Wanneer iemand geld overmaakt op de rekening van een ander gaat het immers niet altijd over geld lenen. Het kan evengoed gaan om een schenking of een voorschot voor een aankoop. Het is dus van het grootste belang dat je altijd duidelijk kan bewijzen dat het geld dat je aan iemand overmaakt een lening is. Een geschreven en ondertekende overeenkomst is dus een prima begin van bewijs.

Websites en blogs over geldzaken hebben regelmatig nood aan nieuwe content. Daarmee kan ik je zeker verder helpen. Je huurt me in als freelancer en ik schrijf voor jou inhoudelijk sterke teksten. Als master in de toegepaste economie zorg ik ervoor dat de content van jouw website op niveau is. Niet twijfelen. Stuur me meteen een berichtje en ik ga zo snel mogelijk voor jou aan de slag.