Copywriting: fotobehang

Fotobehang

De laatste jaren is fotobehang weer helemaal in. Iedereen houdt er van om zijn interieur een persoonlijke touch mee te geven. Fotobehang is daarvoor perfect. Bij gewoon behangpapier heb de kleur(en) of het patroon die telkens terugkeren. De rollen bestaan uit smalle repen die naast elkaar worden gekleefd. Vroeger was het de gewoonte om de volledige kamer met hetzelfde papier te beplakken. Sterker nog, zelfs de binnenkant van de deur werd soms meegenomen en beplakt met hetzelfde patroon.

Fotobehang en alternatieven

Tegenwoordig is het in om minstens één muur anders te decoreren. Drie muren worden met hetzelfde behangpapier behangen. Voor de vierde muur wordt een alternatief gezocht.

  • De muur wordt behangen met fotobehang.
  • De muur wordt bekleed met behangpapier met een ander patroon of ander kleur.
  • De muur wordt geschilderd in een ander kleur
  • De muur wordt gewoon ruw gelaten. Zeker in een oude woning kunnen de karakteristieke ouden bakstenen mooi contrasteren met het behangpapier.

Waarop letten?

Fotobehang biedt heel wat mogelijkheden. Zeker als je rekening houdt met enkele basisregels.

  • Kies voor een foto met de juiste kleurcombinatie. Dit is een combinatie die mooi samengaat met de rest van het behang en het interieur.
  • Het fotobehang verdwijnt meer naar de achtergrond als de kleuren vergelijkbaar zijn met de kleuren van de andere muren.
  • De foto op het behang mag ook in het oog springen en de aandacht trekken.  In dat geval zorg je dat de kleuren van het fotobehang net tegengesteld zijn aan de kleuren van de andere muren. Een foto met veel gele tinten zal het best tot zijn recht komen met blauwe muren.
  • De onderwerpen van het fotobehang zijn onbeperkt. Laat gewoon je verbeelding spreken. Veel gebruikt zijn prachtige natuurgezichten zoals watervallen, mooi verlichte vlaktes, zonsondergangen aan zee of vergezichten. Maar het kan ook origineler. Een trouwfoto, een familieportret, een mooie reisfoto, het kan allemaal!

Fotobehang in de werkruimte

Fotobehang is ook een origineel idee om een bureau of werkruimte te decoreren. Je kan een vergaderzaal of ontvangstruimte personaliseren met een foto gerelateerd aan het product of de dienst wordt aangeboden.  Met een sfeervolle foto creëer je direct de juiste atmosfeer die de waarde van het product naar boven trekt.

Fotobehang plaatsen

Fotobehang plaatsen moet natuurlijk wel heel secuur gebeuren. De verschillende banden moeten mooi aansluiten op de juiste hoogte. Bij een foto vallen eventuele misplaatste stroken veel meer op dan bij klassiek behangpapier.