SEO copywriting: soorten matrassen

Soorten matrassen

seo copywriting soorten matrassenEr bestaan goedkopere alternatieven voor degelijke boxspring bedden. U kan ook gaan voor en gewone matras op een lattenboden of aangepast ondersteunend net. Geen enkele van deze alternatieven haalt echter het zelfde comfortniveau. Wat zijn de voornaamste alternatieven? In de hogere prijsklasse vinden we pocketveren en traagschuim matrassen.

Pocketveren matras

Een pocketverenmatras komt qua ventilerende eigenschappen goed in de buurt van een boxspring. Toch is het slaapcomfort nog niet helemaal het zelfde. Het lichaam wordt hier in hoofdzaak gedragen door de matras zelf, gesteund door de onderliggende lattenbodem. De matras krijgt het dus harder te verduren en zal minder lang in perfecte staat blijven. De veren die de zwaarste zones van het lichaam moeten ondersteunen zullen sneller hun veerkracht verliezen. De matras zal hierdoor sneller gaan doorliggen.

Traagschuim matras

Naast de pocketverenmatras vindt u in de hogere prijzen om ook de traagschuim matras terug. Traagschuim matrassen worden zeer courant gebruikt in ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Deze matrassen passen zich heel goed aan aan de vormen van het lichaam. U ligt er dus als het ware altijd goed in. Echter, ziekenhuizen en bejaardentehuizen staan er voor bekend dat het er altijd vrij warm is. Slaapt u thuis graag in een koude slaapkamer dan zal u merken dat de traag schuimmatras bij koude vrij hard aanvoelt. Uw lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat de matras opwarmt op de plaats waar U ligt en ze de vorm van het lichaam aanneemt. Draait u zich tijdens uw slaap regelmatig om, dan duurt het lang vooraleer de koudere traagschuim matras opnieuw de juiste vorm heeft aangenomen. Heel wat mensen vinden dit een nadeel.

Schuimmatras

De goedkopere matrassen bestaan vaak uit minder kwalitatief schuim. De matrassen gaan daardoor sneller doorzakken en hun stevigheid en ondersteunende eigenschappen verliezen. Net zoals met vele producten krijgt u ook voor een matras waar voor uw geld. Een goedkope matras heeft dus vaak ook een merkelijk minder lange levensduur.

Waterbed

Een laatste alternatief dat we wensen te bespreken is het waterbed. Het is duidelijk dat ook een waterbed zich uitstekend aanpast aan de vormen van het lichaam. Groot nadeel is evenwel dat het water in het bed afkoelt. Omdat water traag opwarmt volstaat het dus niet dat het waterbed in een slaapruimte op kamertemperatuur staat. Het blijft nodig om het water in het bed te verwarmen. Gezien de huidige energieprijzen en vrij hoge aankoopprijs van het waterbed valt dit alternatief eerder duur uit. Slijtage van het waterbed kan leiden tot lekken. De kosten en de kans op lekken schrikken veel consumenten af.